Artisan 2025 brengt foodprofessionals samen
Broodway, Meat Expo én Taste of Tavola verenigd in 1 totaalervaring
Van 28 september tot 1 oktober 2025 is Kortrijk Xpo opnieuw the place to be voor Belgische vaklui uit de foodsector. Nieuw is dat met 'Artisan' het gekende vakbeurstrio Broodway, Meat Expo én Taste of Tavola in één uniek event wordt versmolten. In de 5 beurshallen van Artisan heeft iedere zone - Bread, Meat en Deli - zijn levendig inspiratieplein. Inspiratie en innovatie worden verzekerd door een interessante mix van expostanden, live-demo's & tastings, talks, wedstrijden en netwerkevents.
3 productzones
Waar vroeger Broodway, Meat Expo én Taste of Tavola elk apart hun plek hadden in Kortrijk Xpo worden ze tijdens Artisan dus één vakbeurs, maar met zones die vrij gelijk lopen aan de vertrouwde vakbeurzen. De kruisbestuiving van de drie zones op Artisan en het uitwisselen van kennis en ideeën tussen de bezoekers onderling lijken alvast veelbelovend.
Kruisbestuiving van Meat, Bread & Deli tijdens Artisan
Meat
In de productzone 'Meat' krijgt de bezoeker vakmanschap in vlees, vleesproducten, traiteurproducten... te zien. Naast een ruim assortiment kwaliteitsproducten is er ook innovatieve technologie, apparatuur en inrichting die helpen om in atelier of winkel professioneel en efficiënt te werken.
Bread
Brood, patisserie, chocolade, ijs, fruit, ontbijt, desserts en snacks bevinden zich in de 'Bread'-productzone. De bezoeker ontdekt er niet alleen de kwalitatieve grondstoffen en halfafgewerkte producten voor eigen creaties en een ruim assortiment verkoopklare specialiteiten maar ook geavanceerde ovens, de nieuwste broodsnijmachines en eigentijdse oplossingen voor atelierinrichting, presentatie en decoratie.
Deli
De productzone 'Deli' groepeert exclusieve delicatessen, snacks, sauzen, wijnen en andere premium specialiteiten. Bovendien kan men er zich ook informeren over praktische en moderne apparatuur en inrichtingsoplossingen voor een hedendaags atelier en een aantrekkelijke winkel.





Creatief atelier over 5 hallen
Artisan is eind september een creatief atelier in Kortrijk Xpo, vol frisse ideeën en praktische inzichten om uw vakmanschap en zaak naar een nog hoger niveau te tillen. Meer dan 300 exposanten brengen naar de beursvloer de nieuwste producten, kwalitatieve grondstoffen, verkoopklare specialiteiten, moderne apparatuur, duurzame verpakkingen en praktische oplossingen voor de inrichting van uw zaak en de presentatie van uw producten.
Het kloppend hart van iedere productzone is zijn inspiratieplein
Inspiratiepleinen
Tijdens Artisan zijn in de drie bovenvernoemde productzones telkens de inspiratiepleinen het kloppend hart. Daar vinden tijdens de beurs boeiende talks, inspirerende live-demonstraties, verrukkelijke degustaties en prestigieuze wedstrijden plaats. Op de pleinen zal er ook na elke beursdag een closing hour drink voorzien zijn.
Op het inspiratieplein van Meat zullen onder andere de Officiële Meesterschapwedstrijd, de Eurobeef Vakwedstrijden, de Juniorcup, Het Gouden Mes en zijn Waalse tegenhanger Couteau d’Or georganiseerd worden. Er vindt ook een netwerkevent (op uitnodiging) plaats van Fenavian, de Belgische Federatie van de Verwerking van Vlees, andere Eiwitten en Bereide Maaltijden (Brema).
Het Bread-inspiratieplein is dé plek waar onder meer de finale van het Belgisch Kampioenschap Aspirant Baker en de wedstrijd De Beste Cake zullen plaatsvinden.
In het hartje van de Deli-zone kun je tijdens Artisan tips krijgen van ervaren barista's, supporteren tijdens de wedstrijd Jong Kaastalent, onze nationale kandidaat Tom Moreau aan het werk zien als voorbereiding op de internationale Jeunes Chefs Rôtisseurs-wedstrijd... Op dinsdag 30 september kun je er ook de live jurering (en uitreiking) van de Belgium Chocolate Awards bijwonen, met ertussen ook de uitreiking van de Food Personality Awards.
ARTISAN
PRAKTISCH
datum: 28 september t.e.m. 1 oktober 2025
openingsuren: elke dag van 10u tot 18u
plaats: Kortrijk XPO, Doorniksesteenweg 216, 8500 Kortrijk
tickets: Registreer voor gratis toegang met code ART7413