Vijf vragen over residentiële laadinfrastructuur
Wat u en uw klant willen – en moeten – weten
De elektrische wagen is in opmars, en daarmee ook het aantal vragen over residentiële laadinfrastructuur. Maar weet u ook hoe ze te beantwoorden? We zetten een aantal typische bekommernissen op een rijtje.
1.Heb ik een apart laadpunt nodig?
Wie thuis een elektrisch voertuig (EV) wil laden, heeft in principe twee mogelijkheden: ofwel wordt het voertuig geladen via een klassiek stopcontact (mode 2), ofwel wordt er een apart laadstation geplaatst (mode 3).

2. Hoe kies ik de juiste laadpaal?
Heeft uw klant besloten om een extra laadpunt te installeren, dan resten hem hoe dan ook nog een aantal belangrijke afwegingen.
3. Is mijn installatie veilig?
Of er nu gekozen wordt voor mode 2 of mode 3, het laden van een elektrisch voertuig aan een huishoudelijke installatie brengt onvermijdelijk enkele risico’s met zich mee. Voor een veilige installatie zijn een aantal voorzorgsmaatregelen dan ook onontbeerlijk.
4. Is mijn laadpunt toekomstbestendig?
Wie investeert in een residentieel laadstation, wil wellicht ook weten hoe lang hij ervan gebruik zal kunnen maken. Overleeft zo’n laadpaal de wagen wel?
5. Hoe snel kan ik laden?
Wat uw klant natuurlijk echt wil weten, is hoe snel hij zijn voertuig kan laden. We werken verschillende scenario’s uit voor een Renault ZOE 22 kWh.