VerwarminginstallatiesPremium

Sinds kort mogen gezinnen van onze regering hun oude mazoutketel niet meer door een nieuwe vervangen. Op die manier wil ze andere, duurzamere manieren van verwarmen stimuleren. Pelletkachels en -ketels komen daardoor prominent in de kijker te staan als milieuvriendelijk(er) alternatief. In vergelijking met elektriciteit, gas en stookolie zijn pellets daarenboven veel minder onderhevig aan prijsschommelingen en dat klinkt gebruikers vandaag natuurlijk als muziek in de oren. Die combinatie tekent voor een sterk stijgende vraag.

PELLETKETELS, HET PERFECTE ALTERNATIEF VOOR VERWARMING?

buffervat

Weet dat de fabrikanten van pelletketels kinderen zijn van hun tijd: pelletketels dragen tegenwoordig hun steentje bij tot een groenere toekomst door een huis niet alleen van duurzame warmte maar ook van elektriciteit te voorzien. Tegelijk worden ze schoner, met een fijnstofemissie onder het meetbereik.

Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? Klik hier om aan te melden
Registreer je gratis

Al geregistreerd of abonnee?Klik hier om aan te melden

Registreer voor onze nieuwsbrief en behoud de mogelijkheid om op elk moment af te melden. Wij garanderen privacy en gebruiken uw gegevens uitsluitend voor nieuwsbriefdoeleinden.

Gerelateerde artikels

Creg: “verwarmen met een warmtepomp minder voordelig dan verwarmen met fossiele brandstoffen”

De commissie voor de regulering van de elektriciteit en het gas (creg) onderzocht of het verwarmen met een lucht-water warmtepomp al dan niet duurder is dan het verwarmen met fossiele brandstoffen over de periode 2018-2024. de conclusie: de kosten voor het verwarmen met een warmtepomp zijn hoger.

Welke rol speelt waterstof in energietransitie?

Als we sommige ronkende krantenkoppen over waterstof van de voorbije jaren mogen geloven, dan is waterstof dé oplossing in de strijd tegen de klimaatverandering. we zouden ermee verwarmen, onze auto’s mee aandrijven … maar is dat wel het geval of is waterstof niet meer dan een niche? welke rol zal waterstof daadwerkelijk spelen in de energietransitie? een poging tot antwoord.

Verwarmen en koelen via luchtgroepen

Koeling in luchtgroepen is niet altijd vanzelfsprekend. als de koelingsbehoefte te groot is, of als er per zone een te sterk verschillende vraag naar afkoeling is, wordt ervoor gekozen het koelsysteem niet in de luchtgroep te integreren. is dat niet het geval, dan is koeling in luchtgroepen een aanrader, voor zowel residentiële als niet-residentiële projecten. de luchtgroep combineert meerdere thermische aspecten in één installatie en wordt beheerd door één sturingssysteem. het systeem is dus plaatsbesparend, de operating costs liggen laag en het onderhoud is miniem.

Optimale droging laat sneller werken toe

We staan er niet altijd bij stil maar in een standaard nieuwbouwwoning bevinden zich liters vocht: uit onderzoek blijkt dat al snel om 3.000 à 5.000 liter te gaan. professionele bouwdrogers zullen dit vocht snel en efficiënt verminderen.

Print Magazine

Recente Editie

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine