BrandbeveiligingPremium

DESIGNoplossingen BIJ PVC-RAMEN 4-6

designoplossing 4: nulvoeg

De nulvoeg bij een pvc-raam (voorgrond) overtreft zelfs de optiek van een aluraam (achtergrond) Bij het lassen van de 45°-hoekverbinding van een traditioneel pvc-raam ontstaat een kleine braam op de lasnaad. Die hoort weggenomen te worden. Bij een standaard wit, crèmekleurig of bruin profiel wordt de groef uitgestoken. Bij gelakte of met een folie beklede pvc-ramen wordt deze voeg bijgekleurd met een speciale stift. Sommige lasmachines uit de nieuwe generatie maken het ook mogelijk om met een nulvoeg te werken. Dat biedt het voordeel dat er geen bramen meer zijn na het lassen. De voeg is ook niet langer zichtbaar en er is geen manuele ingreep meer nodig om de afgestoken voeg bij te werken. Door het onzichtbaar worden van de voeg sluit het pvc-raam visueel dichter aan bij een aluminium raam.

 

DESIGNOPLOSSING 5:SLANKERE PROFIELEN

Of het nu strak en modern of net heel klassiek moet zijn, met pvc- ramen kan men alle kanten uit Voor iet of wat overspanning moeten pvc-profielen intern versterkt worden met stalen kokerprofielen om de nodige stabiliteit te krijgen. Dat betekent dat de pvc-profielen voldoende groot moeten zijn om ruimte te bieden voor deze metalen kokers.
Enkele fabrikanten slaagden er al in om het gebruik van de stalen kokerprofielen te vermijden. Bijvoorbeeld dankzij glasvezelversterkte profielen. Voor ramen met gewone afmetingen moeten deze glasvezelversterkte profielen niet langer met stalen kokers versterkt worden. Dat betekent dat ze slanker gevormd kunnen worden. Dat maakt ze interessanter in de strakke architectuurstijlen.
Bovendien treedt er meer daglicht binnen via hetzelfde raamoppervlak. Via de techniek van de verlijmde beglazing kan men de stalen koker laten vallen en het raamprofiel slanker dimensioneren: een winst van 12 mm in aanzichthoogteEen tweede alternatief voor de stalen kokerprofielen is het werken met een verlijmde beglazing. Ook met deze techniek kunnen de raamprofielen slanker gedimensioneerd worden. Bovendien hangen er nog andere voordelen aan vast. Zo is de oplossing van Aluplast gebaseerd op het gebruik van geïntegreerde strips, waarvoor er geen speciale gereedschappen of machines nodig zijn.

 

DESIGNOPLOSSING 6:KLEINERE RADIUS

Perfect geschikt voor de hedendaagse architectuur De radius - de afronding van profielhoeken - verraadt pvc ook van zijn opponent, aluminium. Er is echter een trend lopend om de afronding aan de buitenzijde almaar subtieler te maken. Zo krijgt het pvc-profiel een strakkere uitstraling. Elke profielleverancier hanteert zijn eigen specifieke radius. Ook de oppoetsmachines kunnen deze hoeken veel mooier afwerken dan vroeger het geval was.

Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? Klik hier om aan te melden
Registreer je gratis

Al geregistreerd of abonnee?Klik hier om aan te melden

Registreer voor onze nieuwsbrief en behoud de mogelijkheid om op elk moment af te melden. Wij garanderen privacy en gebruiken uw gegevens uitsluitend voor nieuwsbriefdoeleinden.

Gerelateerde artikels

Binnendraaiers op krappe werven

'short radius' graafmachines, vernederlandst tot 'binnendraaiers', hebben sinds hun eerste invoering in de jaren 90 een groot deel van de belgische markt veroverd. door het compacte ontwerp van de machines - de machine draait aan de achterzijde binnen zijn rupsen - werd het voor de bezitters van een dergelijke graafmachine makkelijker werken in krappe ruimtes.

Aandacht vereist bij bewerking en verlijming solid surface

Het verwerken van solid surface is niet voor elke interieurbouwer of schrijnwerker weggelegd. in een doorsneeatelier is het immers te stoffig om het materiaal op een correcte manier te verwerken. vaak zijn ...

Hydraulische midigraafmachines

Cijfers van sigma duiden erop dat de hydraulische graafmachines - zowel die op rupsen als die op banden - in de lift zitten. enkele decennia terug waren vooral de 40 en 50 ton zware graafmachines in trek. aquafin was toen immers volop bezig het rioolnet aan te leggen en de grote machines van de aannemers haalden volop hun rendement. daarna volgde de ontdubbeling van het rioolstelsel; een klus waarvoor kleinere en beweeglijke machines praktischer waren (van 7 tot en met 13 ton). vandaag is die trend nog steeds merkbaar. bij aankopen voor graafwerken gaat het meestal om graafmachines onder de 35 ton. een bijkomende tendens is de drang naar 'short radius' (sr)-machines.

Multifunctionele minigraafmachines

Minigraafmachines zijn in opmars en daar is een reden voor. met de stijging van (het percentage) kleinere werven - nog versterkt door de 'renovatiewoede' - wordt de werkruimte steeds kleiner. de bestaande infrastructuur moet vaak (deels) intact blijven, terwijl er op diezelfde plek toch ingrijpende werkzaamheden verricht moeten worden. daarenboven worden vandaag de dag sommige vormen van handenarbeid liever vermeden om ergonomische redenen. uit de bovenstaande premissen komt de minigraafmachine als 'deus ex machina' naar voren. compact, gemotoriseerd en comfortabel verzet de machine snel bergen werk (t.e.m. 6 ton), terwijl er op de manuele manier vele liters zweet gevloeid zouden zijn. vanaf 7 ton worden de graafmachines aangeduid met de term midigravers.

Print Magazine

Recente Editie

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine