HobbyvervenPremium

Correcte applicatie en onderhoud

Dikwijls wordt er te weinig verf aangebracht

Applicatie
Gebruik een 2K vachtroller met 12 mm poolhoogte. Airless spuiten kan ook

De laagdikte is cruciaal voor een goede hechting en weerstand van het verfsysteem. De verf moet dus voldoende dik en goed verdeeld te worden aangebracht.

APPLICATIE TWEECOMPONENTENCOATING

De meeste aanbieders maken gebruik van tweecomponentenverf.

Werkwijze   

Voor het mengen van 2 componenten de harder toevoegen aan het basismateriaal en met een langzaam draaiend roerwerk grondig mengen. Steeds overgieten in een andere emmer en nogmaals intensief doorroeren. Afhankelijk van het product gebeurt het aanbrengen met een rol bij een rolcoating. Bij een gietcoating gebruikt u een spaan of rakel; de tandgrootte wordt bij deze laatste aangepast aan de vereiste dikte van de coating. Na het aanbrengen van de gietcoating moet u de rakel na 10 à 15 min ontluchten met een prikrol. 

Verwerking
Het vooropgestelde verbruik moet steeds gerespecteerd worden om het vereiste resultaat te bereiken

Aandachtspunten  

  • Een slechte of foutieve menging van de componenten leidt tot kleur- en glansverschil. Het kan ook de droging verstoren waardoor de vloer niet volledig uithardt. Bij 2-componentverven is het zeer belangrijk om de mengverhouding te respecteren. Wanneer u slechts een deel van de verpakking gebruikt, mengt u beide componenten in de juiste verhouding.
  • Dikwijls wordt er te weinig verf aangebracht. Te dunne verflagen maken de vloer watergevoeliger. Ze sluiten minder goed af, en er is een gebrekkige hechting. De laagdikte is cruciaal voor een goede hechting en weerstand van het verfsysteem. De verf moet dus voldoende dik en goed verdeeld te worden aangebracht.
  • De potlife of de praktische gebruiksduur mag de tijd aangegeven in de technische fiche niet overschrijden, anders worden chemische en mechanische eigenschappen negatief beïnvloed.

ONDERHOUD

Algemeen zijn vloerverven gemaakt om gemakkelijk te onderhouden. Reinigen met PH-neutrale niet-abrasieve reinigingsmiddelen vormt geen probleem. Zelfs machinaal reinigen kan perfect.  

Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? Klik hier om aan te melden
Registreer je gratis

Al geregistreerd of abonnee?Klik hier om aan te melden

Registreer voor onze nieuwsbrief en behoud de mogelijkheid om op elk moment af te melden. Wij garanderen privacy en gebruiken uw gegevens uitsluitend voor nieuwsbriefdoeleinden.
Geschreven door Luc Vandenbroeck

Gerelateerde artikels

Microlekkages blijven niet onopgemerkt dankzij lekdetectie

Volgens cijfers van de watergroep gaat er in belgië maar liefst 180 miljoen liter drinkwater per dag verloren als gevolg van lekken of microlekken die niet gedetecteerd worden. voor de particulier is het dan ook geen overbodige luxe om een lekdetecti

De hbo leerlijn maintenance brengt onderhoud op hoger niveau

Onderhoud niet sexy? leerlingen motiveren is niet het probleem, maar wel het ontbreken van een opleiding. die conclusie was voor arend bos, bestuurslid van kivi vakgroep 'maintenance', voldoende om zich actief in te zetten voor de ontwikkeling van een passende hbo (hoger beroepsonderwijs) leerlijn. de 'klik' vond hij bij de haagse hogeschool in delft die met de lancering van het laatste deel van de opleiding - het uitstroomprofiel life cycle management - de leerlijn maintenance vervolledigde.

Innovatiegolf tilt hoogwerkers naar hoger niveau

Hoogwerkers zijn een onmisbaar hulpmiddel voor iedereen die op werven actief is. de keuze voor het juiste toestel is afhankelijk van meerdere factoren, zoals hefvermogen, reikwijdte en ondergrond.

Onderhoud en correct gebruik garanderen veiligheid hefbruggen

Hefbruggen zijn onmisbaar in de werkplaats, en de vele soorten en types bieden voor elk wat wils. in dit artikel komen de meest gebruikte soorten hefbruggen aan bod. we nemen de werking van die verschillende hefbruggen en hun voor- en nadelen onder de loep. daarnaast komen ook onderhoud en veiligheid aan bod. de strenge europese richtlijnen en steeds verbeterende veiligheidssystemen maken ongelukken met hefbruggen veeleer uitzonderlijk. toch moet er voorzichtig worden omgesprongen met hefbruggen in de werkplaats en blijft correct gebruik heel belangrijk.

Print Magazine

Recente Editie

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine