Plaatsing van akoestisch glas
Op zich verloopt de plaatsing van akoestisch glas niet anders dan bij andere beglazing. Wel moet je nog meer aandacht schenken aan het bekomen van perfecte afdichtingen en aansluitingen met het systeem, om akoestische lekken te vermijden.
Er is ook weinig verschil op het gebied van afmetingen; een kleine ruit heeft dezelfde akoestische waarden als een grote. Het is wel zo dat als het glas een lagere akoestische waarde heeft dan de andere elementen van een bouwschil, een groter raam de totale akoestische waarde van de ruimte naar beneden trekt. Mede daarom is akoestische beglazing geen overbodige luxe.
Groter bewustzijn
Vandaag zien we dat bouwers en verbouwers zich veel meer bewust zijn van het belang van een goede glaskeuze dan pakweg tien jaar geleden. Geluidshinder van buitenaf (zoals de stijgende verkeersdrukte) wil iedereen zo veel mogelijk buiten de woning, het kantoor of een openbaar gebouw als een bibliotheek houden; er wordt dan ook de nodige aandacht geschonken aan beglazing als belangrijk onderdeel van akoestische isolatie.
Glas en duurzaamheid
In het verhaal van duurzaamheid werkt men hard om van glas een positief verhaal te maken. Hoewel het een nog steeds een industriële activiteit is, worden enorme inspanningen geleverd om van glas een zo duurzaam en ecologisch mogelijk product te maken, vanaf de winning van de grondstoffen en de productie van glas tot de plaatsing. We mogen daarnaast niet vergeten dat glas 100% en dus oneindig recycleerbaar is.