De 8ste editie van Hygiene for Food
Agoria, Flanders’ FOOD en EHEDG België organiseren met ondersteuning van het Europese Catalyse-project, hun 8ste editie van ‘Hygiene for Food': één van de belangrijkste events rond reiniging, monitoring en hygiënisch ontwerp voor de voedingsindustrie in Vlaanderen. Op deze studiedag met minibeurs wordt een cross-sectorieel programma aangeboden waarbij de recentste ontwikkelingen op vlak van voedselveiligheid & hygiëne in de voedingsindustrie in de kijker worden gezet. Het evenement vindt plaats op 16 september 2025.
Waarom?
Omdat de ‘hygiëne-lat’ steeds hoger komt te liggen en het streven naar een permanent hygiënische fabriek onlosmakelijk verbonden is met operationele excellentie. Naast de inspanningen om de voedingsfabriek te automatiseren, te digitaliseren, te verduurzamen, … is het belangrijk dat de voedingsproducten van de Vlaamse voedingsbedrijven op een voedselveilige en hygiënische manier worden geproduceerd.
Het seminarieprogramma biedt een mix van praktijkcases, expertinzichten rond hygiënisch ontwerp, reiniging en desinfectie. Naast dit programma is er de Inspiration Village, een mini-beurs waar je kennismaakt met de nieuwste trends en producten rond reiniging en hygiëne. Nieuw dit jaar is de Lunch Pitch Sessie, waarin praktijkexperts en oplossingsaanbieders in korte pitches hun innovaties presenteren.
Dit evenement is essentieel voor iedereen die betrokken is bij het waarborgen van de veiligheid van voeding: producenten van levensmiddelen, toeleveranciers van producten of diensten (rond reiniging, hygiëne of kwaliteitsmanagement), machinebouwers, medewerkers universiteiten en onderzoeksinstituten, personen actief bij de overheid, studenten, etc.